Izakaya~

Igår kom S upp till Stockholm från Halmstad, så vi fick träffas för första gången på flera månader! Äntligen!!

Vi jobbade tillsammans tidigare, och efter att hon slutade från vår restaurang så bestämde hon och hennes sambo sig för att flytta tillbaka till Halmstad där de kommer ifrån. Det var SÅ mysigt att äntligen träffas igen!
Vi umgicks ganska mycket när hon bodde här, dels för att hon är en av mina absoluta favoritpersoner här, samt att vi även bodde bara fem minuter ifrån varandra. Det har blivit ganska många tv-serie och filmkvällar och mysiga middagar. Jag var verkligen superledsen när hon slutade och flyttade, så det var så så mysigt att äntligen få träffa henne igen!

Vi började dagen med att sätta oss och fika och skvallra i ett par timmar, oxh sedan efter det så vandrade vi bort mot Folkungagatan på Södermalm och gick därifrån till Åsögatan och den Japanska restaurangen Blue Light Yokohama som var alldeles alldeles fantastisk. Det är en så kallad izakaya, en restaurang som serverar dricks och goda smårätter, alltså lite som en japansk form av tapas. Och allt var så hysteriskt gott, oxh vi hade så svårt att välja och vi tog oss nog lite vatten över huvudet faktiskt, hahaha. Vi beställde in SÅ mycket mat och kunde inte äta upp ens i närheten av allting.

Supertjusig lax-sushi. Den grillade biten var helt fantastiskt god.

Tonfisk- och avocadorullar med chilimajonnäs. Även dem var helt super!

Dumplings med räkor och kräftor, hysteeriskt goda! Med en dojabaserad dipsås med senap i. *__*

Carpacchio på oxfile.

En av de bästa rätterna - en avocadosallad med lax och tonfisk, och en hysteriskt bra miso-dressing. Alltså dressingen var utom denna värld, det var så bra!!

En liten överblick på vårat bord... Vi hade även edamame-bönor (såklart!!), en vitlöksbakad aubergine (SÅ bra. Alltså, den var bäst av alltihopa, och jag missade att fota den. X_X)


Kara-age, friterad kyckling med två olika dipsåser. Man kan aldrig gå fel med kara-age. *__*

Ah, det var en så himla trevlig kväll, massor massor massor med skvaller och prat, och god mat. Det var så himla bra. Och nu ändkar jag såklart ännu mer att S bodde kvar i Stockholms-trakten... 

luinlote.blogg.se

Detta är jag.

RSS 2.0