Fredagsmys!

Vi var på middag ikväll, jag och några kollegor från jobbet. Eller, egentligen var det tjejgänget från jobbt ska jag väl säga. Vi var där för att tacka av vår kollega S som ska sluta efter nästa vecka, så vi tyckte att vi skulle passa på att gå ut och mysa och umgås och ha det trevligt tillsammans. 
 
Jag passade på att köra lite Formal Friday-stuk på kläderna, med en topp som varit way way för liten och nu istället blivit på snäppet för stor!! Wohoo~
 
Vi valde att få till en restaurang på Kungsholmen, 39Wäst. Jag förstod inte riktigt temat på restaurangen, det var ganska blandade rätter, mycket olika sorters kött med tillbehör. Supertjusiga desserter!
 
Ahh, nu kollade jag deras hemsida, och de kallar sig kvarterskrog! Och jo, det är nog ett perfekt sätt att beskriva det på - en tjusigare kvarterskrog.
 
Här är menyn. Jag har sällan haft så svårt att välja vad jag ska äta på restaurang, allt lät hysteriskt gott! Efter att vi - på riktigt - satt och valt mat i typ 45 minuter bestämde jag mig för en fläskytterfile. De hade ett bra koncept i form av att de flesta rätterna inte hade klassiska tillbehör - alltså fick man sedan från sido-menyn välja till side dishes om man ville ha det. T.ex hade de köttbullar med gräddsås, men de serverade inte det klassiska potatismoset till, utan man fick välja till ett tillbehör som man ville ha istället! Det är ju väldigt klokt i dessa folk-är-livrädda-för-kolhydrater tider. ^^ (Även om jag blir arg när folk glömmer bort att hjärnan BEHÖVER kolhydrater för att fungera, men det är ett rant för ett annat tillfälle! ^^;)
Hur som helst var det ett mycket bra koncept! Also, servitören var superschysst och lät mig beställa en halv portion av min rätt vilket jag tyckte var jättesnällt! Det stod att de gärna gjorde det för barn, men ibland är det lite annorlunda när vuxna vill beställa barnstorlekar... Men här fixade de det utan problem! Plus i kanten från mig! :D
 
Vi började kvällen med en fördrink när vi väntade in de två sista som fattades från vårat gäng. De hade en imponerande vinlista måste jag säga!
 
Jag vet inte om jag redan skrivit om detta här men jag bestämde mig i alla fall för ett par månader sedan för att bli nykterist, även om jag tidigare kunnat njuta av en drink ibland. Men det provocerade mig något så kopiöst att folk vart så provocerade av att jag drack med måtta - då blev jag tillslut så förbannad att jag bestämde mig för att istället inte dricka alls i hopp om att det retar folk ännu mer, haha.
 
Hur som haver hade de denna alkoholfria drink som hette "pink lemonade" som var otroligt fräsch och god! Inte alls så söt som man kunde befara av namnet. Två tummar upp!
 
Men nu till maten! Jag valde tillslut menyns fläskytterfile med jordärtskockspure, en chipotleskysås och stekta haricot vertes och friterat fläsksvål. 
 
Alltså det var något hysteriskt gott. Jordärtskockspuren var inte av denna världen den var så otroligt god! Även fläsket var otroligt gott, mört och fint. Jag äter ju väldigt sällan en klassisk köttbit, inte i några former, direkt, så det var lite roligt att göra det också bara för att det var den här typen av restaurang.
 
Tyvärr var fläsksvålarna steeeenhårda... Och det var de som sålde in mig till rätten... Men det gjorde ingenting när nu resten vat så fantastiskt gott. 
 
Och trots att jag fick en halvportion orkade jag äta knappt ens hälften, haha. Men de andra fick smaka och tyckte också att det var jättegott!
 
D tog en stor portion med musslor kokta i vitt vin, grädde och chevre. Jag smakade lite av buljongen och den var otroooligt god ahh. Chevre är livet.
 
Jag försökte fota oss allihopa (förrutom de två sista som inte hade anlänt ännu när bilden togs!) men det var svårt för det var breda bord och jag har korta armar! XD
 
 
 
Alla fotar maten haha!
 
Efter varmrätt kom ju beslutet att vi såklart måste ha dessert, för dessertmenyn såg helt galen ut!! Allt lät som himlen, ungefär!
 
Jag valde mellan någon sorts hysteriskt dekadent choklad-dessert, en kolapudding som lät magnifik, och en pärondessert som lät som en dröm. Tillslut bestämde jag mig för en så kallad Päronsplit!
 
Den var SÅ god och så fräsch och så vacker! Vaniljpanacotta med en päronglass, ingefärskokt päron, någon sorts crumble, kolasås och en päronmarmelad. Den var verkligen så otroligt god!
 
Sedan fick jag smaka kolapuddingennav D och den var ÄNNU godare! XD Såklart! Haha.
 
Det var hur som helst en otroligt trevlig kväll, och det var så härligt att få umgås och ha det mysigt utanför jobbet i ett par timmar - det var länge sedan, speciellt om man tänker att vi var så få som kunde komma med på karaoken sist. :)
 

luinlote.blogg.se

Detta är jag.

RSS 2.0