On my way

Och så kom äntligen dagen! Idag är jag på väg till Japan dör första gången på ett år och åtta (!!!) månader. Jag har aldrig varit därifrån så länge, inte efter att jag började flyga dit i all fall, för snart ganska precis 10 år sedan.

Jag behöver väl inte nämna att jag håller på att explodera av pepp?

Efter alla konstiga saker jag lyckats åsamka mig den senaste tiden - feberfrosse-förkylningar, och konstiga handledsskadpr närmare bestämt - har tiden både gått otroligt långsamt och fasansfullt snabbt. Jag har varit väldigt dagvill, så när gårdagen kom och jag plötsligt insåg att woops, det är dags att börja packa På Riktigt nu så var det faktiskt lite chockartat. Med det sagt så packade jag allt, köpte vad jag saknade (strumpbyxor... Alltid nylonstrumpbyxor.) och sedan var det bara att gå och sova och vänta på att det blev idag.

Just nu sitter jag på flygplatsen, men inte inne på terminalen ännu. Helt galet så var det inte en endaste tillstymmelse till kö, så vägen till arlanda tog nästan halva tiden mot vad vi trodde. Därav anlände jag till Arlanda nästan en timme tidigare än planerat, hahahaa.


Frukost på arlanda. Jag har mjukisbyxor, sneakers och T-shirt på mig - jag har aldrig känt mig så sportsy i hela mitt liv! 

Lyxfrukost på Arlanda i detta nu. Jättegod smörgås på Sky Cafe men jag förstår inte varför alla envisas med att kalla gifflar/horn för bagels. Bagels är en speciell deg, för ett speciellt typ av bröd och de ska kokas innan de bakas. Sluta kalla alla typer av bröd med hål i för bagels, please, det borde vara förbjudet. Speciellt som jag älskar bagels liiite för mycket. Men som sagt, en god smörgås var det i alla fall. 

Nu sitter jag och väntar på att incheckningen ska börja så jag på allvar kan påbörja den långa resan...

Hemma

Jag fortsätter harva på om min sjukskrivning, fortsätter att tycka synd om mig själv, hah. Idag blev det nu i alla fall beslutat att jag inte ska jobba alls inna jag reser iväg nästa vecka. Idag var jag på vårdcentralen, och stygnen togs bort vilket var skönt, för de har varit väldigt irriterade på sista tiden.

Det var lite läskigt att ta bort stygnen, för det är fortfarande ganska öppet, så när stygnen inte längre håller ihop det så är såret fortfarande relativt öppet. Det blöder inte och det vätskar inte, och det känns ju väldigt skönt i alla fall. Så det är lovande. Men som sagt så såg det väldigt läskigt när såret öppnade upp sig utan stygnen...
Men, tydligen ska en ju ändå ta bort dem, då det tydligen kan bli väldigt fula ärr om stygnen sitter kvar för länge... Så mu är såret tejpat och ihoplappat väldigt ordentligt, och det är ju skönt i alla fall, även om jag är lite orolig att det ännu lättare ska gå upp nu...

Med det sagt är det i alla fall som sagt bestämt att jag ska vara hemma till onsdag, och sedan på torsdag reser jag iväg, och då betyder det att jag får vila handleden i totalt en hel månad och det är nog det den nwhöver egentligen.

Och nu när detta är bestämt så känner jag mig så... lättad. Jag har bog varit mer stressad och orolig av allt det här än vad jag har trott. Jag vill tillbaka och jobba, jag har känt mig så frustrerad, men också känt en stress i form av att det känns som om en placerar alla andra i klistret, eftersom en inte är på plats. Så jag har känt en stress att bli bättre och komma tillbaka, och samtidigt känt en oro för hur det ska fungera... Och nu känner jag bara ett lugn, och det känns så bra. Min handled ska få läka ordentligt i lugn och ro. 

Peel the avocado

Peel the avocado är världens bästa inside joke och jag gråter bara jag tänker på det.

Hur som haver så älskar jag avocado mer än livet. Det är gott till allt, i allt, alltid. Och just nu är detta min största besatthet:

Avocadotoast. Det funkar ju på vilket sätt som helst, egentligen, men idag gjorde jag det på helt vanligt, fluffigt klassiskt vitt formbröd som jag rostat i ugnen. Sedan skär en upp avocado fint, på med salt och peppar och rostade sesamfrön. Klassikernas klassiker. En kan ha den helt vegansk, men jag älskar smör så jag har såklart smör på mackan. Sedan kan en äta det på grovt bröd, knäckebröd, riskaka... Vad en än vill! Så gott!! Stek ett ägg att ha på också/gör en fastare äggröra att lägg på om du vill ha mer protein eller bara vill att den ska vara lite matigare. Så jäklarna gott.

luinlote.blogg.se

Detta är jag.

RSS 2.0