Gourmet tour! Pt. 1.

Vi åt SÅ mycket gott i London. Så mycket otroligt gott!!

Vissa kanske tycker att det är konstigt hur mycket pengar jag lägger på mat efter min operation. Hur en kan tänka sig att betala så mycket för att sedan få i sig så lite. Men... Det r värt det för mig. Mat är en passion, en njutning och något så värdefullt. Jag struntar i om jag bara får i mig några tuggor av varje, vill jag smaka både förrätt och varmrätt - jo, då beställer jag båda och betalar mer än gärna för det utan tjafs. Många ställen är snälla och kan ge en mindre portion, eller låta en ta med en doggybag. Och görnde inte det - eller om en som jag ibland, inte ens orkar bry sig om att fråga, jo, då äter jag det jag kan och är helt nöjd ändå.

Och i London hade jag och mina vänner ett ganska bestämt matschema, bestämt av mestadels mig, och även lite av J. Favoriterna vart många!!

Lobsterrolls på Smack Deli. Smack Deli är som en sorts underdog till Burger & Lobster, och det är SÅ bra. Där Burger & Lobster är en semi-lyx restaurang med begränsat antal rättar, så är Smack Deli lyxig snabbmat. De har enbart hummer på menyn - fem olika sorters hummer rullar, lobster rolls, och en hummer soppa, en lobster chowder med massa goda rotfrukter i.

Smack deli Är typ helt amazing. Hummer rullarna är alltså som en sorts hummer röra, med massor av smörigt, gott hummerkött som är i både små bitar och stora chunks. Det är ihopbundetbmed japansk majjonäs, och smsksat med massor av goda tillbehör. De har en japansk sort, som är min favorit - Seven Samurai heter den - med ingefära, five spice, salladslök, gurka... Alltså den är så GOD! L fastnade för California, som är med bland annat coctailtomater och gräslök och en massa andra goda grejjer. De andra är också riktiga höjdare, om ni har vägarna förbi London så ÄT DÄR! Det är nägot av det bästa ni kan stoppa i er mun.


Middag första kvällen blev det fantastisk Pho på en restaurang med samma namn. Pho är en vietnamesisk restaurang, i utkanten av Soho, och denna soppa. Det är en buljong av total kärlek. Platta risnudlar i en fräsch buljong av citron, koriander, mynta, säkerligen fläskbuljong i min, för min soppa innehöll fläskköttbullar som hade en fantastiskt god smak och på fullaste allvar föll isär för de var så GODA! 

På sidan om sin soppskål så fick en en extra talrik med smaksättare - på min var det thaibasilika, mynta, massor med koriander och lite stark, stark chili. Även en liten hög med böngroddar. På sidan kunde en även plocka av olika såser som också förhöjde smaken på soppan. Jag hade på lite hoisin sås och det blev pricken över i:et med den något söta tonen som blev av den. Alltså, Pho! 

Jag har sagt många gånger det senaste året att jag tror att Vietnamesisk mat kommer komma på stark frammarsch i framtiden och jag blir bara mer och mer lvertygad hela tiden. Vietnamesisk mat ät AMAZING! Och Pho är, som redan nämnts, rent igenom kärlek.

Detta var alltså smakupplevelserna dag ett. Jag återkommer om resterande dagar! :D

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

luinlote.blogg.se

Detta är jag.

RSS 2.0